Söker du efter "Bygg ikapp : för ökad tillgänglighet och användbarhet för personer med funktionsnedsättning" av Elisabet Svensson? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.
Bygg ikapp : för ökad tillgänglighet och användbarhet för personer med funktionsnedsättning
Av Elisabet Svensson

Bok- presentation: |
Bygg ikapp : för ökad tillgänglighet och användbarhet för personer med funktionsnedsättning |
Författar- presentation: |
Elisabet Svensson |
![]() |
Utgåvor
Bygg ikapp är en handbok och uppslagsbok avsedd att användas som ett komplement till Boverkets regler för byggande, BBR. Boken innehåller information om gällande regler och fördjupad kunskap om vad som behövs för att göra miljön tillgänglig och användbar. Läsaren får också exempel på lösningar som uppfyller kraven i reglerna. Revideringen i denna utgåva av Bygg ikapp innebär framför allt en anpassning till de nya byggreglerna, BBR 15. Även nya erfarenheter och kunskaper har förts in. Boken vänder sig till arkitekter, entreprenörer, planerare och projektörer som önskar en fördjupad kunskap om de behov som olika funktionsnedsättningar medför.
”Bygg ikapp” är en handbok och en uppslagsbok som innehåller information om gällande regler och fördjupad kunskap om vad som behövs för att göra miljön tillgänglig och användbar. Den innehåller också en mängd exempel på lösningar som uppfyller kraven i reglerna.
Boken används sedan många år som referensverk inom området och har aktualiserats flera gånger. Denna femte utgåva är en uppdaterad version av den Bygg ikapp som utkom 2008. Uppdateringar har framför allt avsett den nya Plan och bygglag som trädde i kraft 2011 samt de ändringar i Boverkets byggregler som trädde i kraft 1 januari 2012. Även anpassning till ändringar i andra regelverk eller standarder har gjorts. Kompletterande förtydligande och förklaringar har också förts in.
För att åstadkomma en tillgänglig och användbar miljö behövs insikt och förståelse för människors olikheter samt kunskap om vad funktionsnedsättning innebär och hur miljön kan utformas för att inte innebära hinder. Först då kan gamla hinder undanröjas och nya undvikas.
Bok: 141281
Anmäl textfel