Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Första kökshandboken : matlagningens grundrecept" av Hans Ekström? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Första kökshandboken : matlagningens grundrecept

Av Hans Ekström

Bok-
presentation:
Första kökshandboken : matlagningens grundrecept
Författar-
presentation:
Hans Ekström
Illustratör: Eva Gustafsson

Här ges inga till-punkt-och-pricka färdiga recept.

Du får något bättre, nämligen grunderna till all lyckad matlagning. Perfekt när du snabbt vill kolla hur man snor ihop en gratängsås, knådar till en pajdeg, eller för den delen, pocherar ett ägg.

Första kökshandboken berättar hur du ska göra och hoppas inspirera dig till att själv ta ut svängarna vid spisen. Börjar du bara rätt, kan det bli en riktigt lyckad maträtt!

I boken finns också en användbar ordlista över olika kökstermer, schematiska bilder över styckningsdelar på nötkött, lamm och fläskkött samt tips på olika stektemperaturer liksom praktiskt omvandlingstabell för olika mått.

I Första Kökshandboken får man t.ex. reda på hur man gör:

Beurre manié

Bouquet garni

Buljong

Blinier

Brun grundsås

Fond

Frityrsmet

Glass

Glasyr

Gratängsås

Grönsaker

Kokta ägg

Kryddsmör

Majonnäs

Marinad

Maräng

Matbröd

Mjuk kaka

Omelett

Pajdeg

Pajfyllning

Panering

Pannkakor

Pastadeg

Pizzadeg

Plättar & pannkakor

Pocherade ägg

Potatis

Sill

Stuvning

Sufflé

Svamp

Vetebröd

Vinägrett

Vit grundsås

Våfflor

Äggröra

Ättikslag

Idéskaparna Hans Ekström och Eva Gustafsson är passionerade matlagare men har båda lärt sig den hårda vägen. Hans som skrivit texterna är i botten reklamman och copy writer och Eva arbetar som grafisk formagivare och illustratör.

Utgåvor

Häftad
Förlag: Infotain & Infobooks Sweden
Lagerstatus: Definitivt slut

Här ges inga till-punkt-och-pricka färdiga recept.

Du får något bättre, nämligen grunderna till all lyckad matlagning. Perfekt när du snabbt vill kolla hur man snor ihop en gratängsås, knådar till en pajdeg, eller för den delen, pocherar ett ägg.

Första kökshandboken berättar hur du ska göra och hoppas inspirera dig till att själv ta ut svängarna vid spisen. Börjar du bara rätt, kan det bli en riktigt lyckad maträtt!

I boken finns också en användbar ordlista över olika kökstermer, schematiska bilder över styckningsdelar på nötkött, lamm och fläskkött samt tips på olika stektemperaturer liksom praktiskt omvandlingstabell för olika mått.

I Första Kökshandboken får man t.ex. reda på hur man gör:

Beurre manié

Bouquet garni

Buljong

Blinier

Brun grundsås

Fond

Frityrsmet

Glass

Glasyr

Gratängsås

Grönsaker

Kokta ägg

Kryddsmör

Majonnäs

Marinad

Maräng

Matbröd

Mjuk kaka

Omelett

Pajdeg

Pajfyllning

Panering

Pannkakor

Pastadeg

Pizzadeg

Plättar & pannkakor

Pocherade ägg

Potatis

Sill

Stuvning

Sufflé

Svamp

Vetebröd

Vinägrett

Vit grundsås

Våfflor

Äggröra

Ättikslag

Idéskaparna Hans Ekström och Eva Gustafsson är passionerade matlagare men har båda lärt sig den hårda vägen. Hans som skrivit texterna är i botten reklamman och copy writer och Eva arbetar som grafisk formagivare och illustratör.

Utgivningsdatum: 20100428
9789170032875

Bok: 128559

Anmäl textfel

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

En mörk anklagelseskrift

Recension: En annan Doktor Glas av Malin Lindroth

Inte den bladvändare jag väntat mig

Recension: Rädslans labyrint av Anna Jansson

En episk släktsaga

Recension: Sveasagorna av Linus de Faire

En i bästa mening realistisk roman

Recension: Pizzeria Roma av Elin Persson

Nu framträder de ömmaste orden

Recension: Förbindelsen : Marie-Antoinette och Axel von Fersen av Kristina Ekero Eriksson

Ett viktigt vittnesmål

Recension: Bortgift mot min vilja av Hanna Saadi

Spännande som en thriller

Recension: Sanning, lögn och konsekvens av Maria Adolfsson

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2