Söker du efter "I köttbullslandet konstruktionen av svenskt och utländskt på det kulinariska fältet" av Jonathan Metzger? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.
I köttbullslandet konstruktionen av svenskt och utländskt på det kulinariska fältet
Av Jonathan Metzger

Bok- presentation: |
I köttbullslandet konstruktionen av svenskt och utländskt på det kulinariska fältet |
Författar- presentation: |
Jonathan Metzger |
![]() |
Utgåvor
Vad är det som gör det vi idag uppfattar som "typisk svensk mat" så typiskt svensk? Och när börjar vi uppfatta den som sådan? Vad är det vi i olika tider har föreställt oss som den typiskt icke-svenska matlagningen? Och när började vi överhuvudtaget att i större utsträckning klassificera matlagning som "svensk" och "utländsk"?
Dessa frågor relaterar till den bredare frågeställningen om hur olika aktörer försöker skriva in människor i konsumtionsgemenskaper, exempelvis nationella matkulturer. Med utgångspunkt i detta försöker Jonathan Metzger i denna avhandling ställa våra föränderliga uppfattningar om vad som är "svenskt" och "utländsk" på matlagningsfältet i relation till mer övergripande samhällsförändringar; däribland den svenska nationella identitetens omvandlingar och de generella attityderna gentemot det som uppfattas som kulturellt avvikande i moderna och senmoderna samhällen.
With a summary in English.
Bok: 156630
Anmäl textfel