LitteraturMagazinet recenserar
Kellerman vässar pennan
Nytt, fräscht och på hugget"
Rockys skapare är tillbaka – den här gången med något helt nytt. Som faktiskt är kul också. Till skillnad från Rocky.
Martin Kellerman är mest känd för Rocky, en serie gentemot vilken jag aldrig har försökt dölja mitt totala ointresse, blandat med rabiat antipati. Kellermannen är dock ett nytt koncept och jag var beredd att testa. Det ångrar jag verkligen inte.
Det här är nämligen något helt annat än Rocky. Kellerman har vågat släppa sin huvudperson, sina biroller, sina invanda miljöer, sina uttömda skämt och långa snackharanger på tomgång. Det här är korta utsagor (twitterlånga, ni vet) tillsammans med en illustration. Ofta en kommentar till något dagsaktuellt, ibland tidlöst. Fräckt ibland, meningslöst ibland, men alltid nytt, fräscht och på hugget.
Jag kan bara applådera en serietecknare som vågar testa något annat än det gamla vanliga – och dessutom lyckas så här bra. Alla Kellerman-fans därute kommer förhoppningsvis att tycka om Kellermannen, men boken är också ett hett tips för oss som trodde att vi inte gillade Martin Kellermans serietecknande.
Teckna kan han ju. Skriva innehåll kan han tydligen också. Alltid trevligt.
Mottagen: 11 augusti 2013
Anmäl textfel
Dölj Anmäl textfel
En skönt prestigelös faktabok för barn, fullmatad med fina illustrationer och fotografier"
Fjording, frieser, orlovtravare och hokkaidoponny. I "Fakta om hästar och ponnyer" presenteras 30 olika hästraser och mycket annat som har med hästar att göra.
Att det är en översatt bok misstänkte jag så fort jag såg att varken gotlandsruss eller nordsvenska hästar var med, annars är det en bra blandning av raser som lyfts fram - från den lilla argentiska falabellan till den muskulösa shirehästen och den sä...
LitteraturMagazinets recensent:
Sandra Sandström
Zelenskyj upplevde hotet från Medvedtjuk och hans medier som existentiellt"
Mellan våren 2019 och hösten 2022 har Simon Shuster, reporter på Time Magazine, fått göra fem intervjuer med Volodomyr Zelenskyj. Dessa och samtal med andra i Zelenskyjs krets ligger till grund för boken “Spelaren. Volodomyr Zelenskyj och kriget i Ukraina”.
Jag tror mig känna till en hel del om den ukrainske presidenten och det ryska anfallskriget. Det är välbevakat i medierna. Men ett par saker har jag fastnat för i S...
LitteraturMagazinets recensent:
Anne-Charlotte Östman
Den tyska regimen raserade steg för steg den säkerhetsordning som hade sin grund i Versaillesfreden. På liknande sätt kom Ryssland att diktera en ny europeisk ordning"
Hitler och Putin är på omslaget till Wilhelm Agrells “En tid för krig. Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022”. Det indikerar en jämförelse som rör de två makthavarnas strategier och planer men också hur västmakterna reagerar på dessa. Det är en bok som är högaktuell. Den 24 februari går Rysslands anfallskrig mot Ukraina in på sitt tredje år.
Första delen av boken blir en ...
LitteraturMagazinets recensent:
Anne-Charlotte Östman
Jag kommer inte så nära som jag hade förväntat mig"
I “Hand i hand med barnen till Treblinka” vill Margit Silberstein att vi ska få lära känna en av hennes hjältar. Det handlar om den polske läkaren Janusz Korczak, vars tankar ligger till grund för FN:s barnkonvention. Sitt judiska namn, Henryk Goldszmit bytte han ut som ung för att få större chanser att vinna en manustävling. Han blev också verksam som författare.
Korzcak berördes djupt av de fattiga och ...
LitteraturMagazinets recensent:
Anne-Charlotte Östman
Jag älskar författarens användning av ålderdomliga ord"
År 2010 upptäcktes vid Sandby borg på Öland resterna av en massaker från slutet av 400-talet. Hundratals döda hade lämnats utan begravning. Vilka förövarna var vet man inte, så det finns möjlighet till spekulationer. Romanförfattaren Elvira Birgitta Holm levandegör tiden, platsen och människorna i “Odins eld” och nyutgivna “Tors vrede”.
Det brutala händelseförloppet avslutar &l...
LitteraturMagazinets recensent:
Anne-Charlotte Östman
Att maskinerna skulle ta över jorden är bara spekulationer"
Den norska forskaren Inga Strümke är en utmärkt guide om vi vill sätta oss in i vad AI handlar om. Hon förklarar i “Maskiner som tänker. Algoritmernas hemligheter och vägen till artificiell intelligens” på ett begripligt sätt hur data bearbetas. Hon resonerar också kring vilka farhågorna är för framtiden och hur man kan skapa en säkrare användning.
AI är både på gott och ont. Ja...
LitteraturMagazinets recensent:
Anne-Charlotte Östman
Yrkesmässigt har Pleijel stora framgångar"
“Sniglar och snö”, Agneta Pleijels tredje del av sin självbiografi, är en berättelse om kärlek och svek. Men hon ger mer än vi andra kärleken en chans, sväljer stoltheten och söker förstå. Det är starkt och har förundrat läsare och kritiker.
Yrkesmässigt har Pleijel stora framgångar. Hon får som mycket ung sätta upp teaterpjäser, blir fastanställd recensent på Afto...
LitteraturMagazinets recensent:
Anne-Charlotte Östman
Stig behövde komma med en ny storsäljande roman efter Bränt barn 1948 och Bröllopsbesvär 1949"
Lo Dagerman, född i äktenskapet mellan författaren Stig Dagerman och skådespelaren Anita Björk, var knappt tre år gammal när fadern begick självmord. Hon har inget minne av honom, men på långt avstånd i USA, där hon bott i över 40 år, får hon modet att närma sig sin far. Hon söker honom i arkiv, brev, böcker och i samtal med modern.
Hennes bok “Himlen nära” handlar om b&...
LitteraturMagazinets recensent:
Anne-Charlotte Östman
Författaren borde fått längre tid på sig att utarbeta en fungerande intrig"
Jag såg Katarina Widholms andra bok om Betty, “Värma händer” som ett möjligt slut på Bettyböckerna. Tillsammans med debuten “Räkna hjärtslag” bildade de två böckerna en finstämd realism om den unga kvinnans arbetsliv och äktenskap på 1930- och 40-talen. Hon hade flyttat ned till Stockholm från Hudiksvall och börjat som hembiträde. Bokligt bildad fick hon sedan arbete på ett ...
LitteraturMagazinets recensent:
Anne-Charlotte Östman
Jag fattar sympati för Knut "
Jag har lyssnat på Nina Lykke, “Vi är inte här för att ha roligt”, inläst av Ludvig Josephson. Så bra! Hur kan han hålla sig för skratt? Det är den roligaste och mest träffsäkra bok jag har läst på jag vet inte när. Jag skrattar högt för mig själv.
Knut är författare men har inte gett ut något på sju år. Det bästa han skrivit, den Berömda boken, l...
LitteraturMagazinets recensent:
Anne-Charlotte Östman
Arnesson Westerdahl skapar spännande intriger och låter oss särskilt komma nära kvinnorna"
Arkeolog Agneta Arnesson Westerdahl ger ut en serie romaner som utspelar sig under vikingatiden. Hennes research är alltid grundlig och skapar en trovärdig historia. Efter “Havets hundar”, “Vinterkrigare” och “Offergudar” kommer nu “Miklagård” som även den motsvarar läsarens förväntningar i fråga om miljö- och människoskildring.
Vi får följa Ailas och Ormikas skeppslag som f...
LitteraturMagazinets recensent:
Anne-Charlotte Östman
Rebecca Donners släktsaga innehåller mod och mörker"
Från motståndsrörelsen i Tyskland känner vi några betydelsefulla namn, som Sophie Scholl i Vita rosen och prästen Dietrich Bonhoeffer. Till dessa vill den amerikanska skribenten Rebecca Donner lägga sin mormors moster Mildred Harnack.
I boken “Mildred” berättar hon om hur Mildred, sedan hon gift sig med tysken Arvid Harnack och flyttat till Berlin, rekryterar medlemmar till en hemlig grupp som kallas Kretsen. Det blir dock ingen...
LitteraturMagazinets recensent:
Anne-Charlotte Östman
En bok som engagerar och är svår att släppa"
Albert Bonniers förlag har postumt gett ut en text av författaren Johanna Ekström, kommenterad av hennes nära vän Sigrid Rausing. “Och väggarna förvandlades till världen runtomkring” innehåller anteckningar om kärlekssorg, väntan och mot slutet moderns död och Ekströms egen cancersjukdom. Hon gick bort för ett år sedan, 51 år gammal.
Hon skriver ned sina drömmar. Många är ma...
LitteraturMagazinets recensent:
Anne-Charlotte Östman
En riktigt frisk fläkt i svensk utgivning av böcker för unga"
"Spiritus" är den andra delen i Linda Åkerströms fantasytrilogi som inleddes med "Dödsdansen". I centrum står Heddy, Rachel och Eli, tre sjuttonåringar från en svensk småstad.
Heddy har alltid varit lite annorlunda. Hon spelar fiol, helst ensam ute i skogen, och hon har alltid kunnat fånga upp vad andra människor känner. Rachel, som överlevt ett flyktingläger när hon var liten, är Heddys bästa kompi...
LitteraturMagazinets recensent:
Sandra Sandström
Westberg gör en stor sak av att Tyskland ville tillsätta en SS-attaché på ambassaden i Stockholm"
Lennart Westberg är militärhistorisk författare och pensionerad polis. Med den nyutkomna boken “Himmlers Sverige. Visioner och verklighet” vill han sätta Heinrich Himmlers och SS kontakter med Sverige under andra världskriget i ett framåtsyftande perspektiv.
Det är en ambitiös undersökning med en omfattande notapparat och källförteckning. Westberg har tillgång till viktiga arkiv som undkom förstörels...
LitteraturMagazinets recensent:
Anne-Charlotte Östman
Doktorn stressar igenom besöket och säger med ett leende att läkarkonferensen, där de ska ta upp hennes fall, dröjer en vecka för han ska till Alperna och åka skidor"
Journalisten och författaren Annah Björk har varit sjuk i postcovid i över två år nu. I “Jag är inte här, det här händer inte” delger hon oss den undantagstillvaro hon befinner sig i. Minsta lilla ansträngning leder till ett rejält bakslag med hög feber i flera dagar. Hon kan bara skriva tio minuter åt gången. Men boken hon nu ger ut vittnar om att hon är en god skribent med ett uttrycksfullt och p...
LitteraturMagazinets recensent:
Anne-Charlotte Östman
Målet var att döda så många människor som möjligt"
Jens Nordqvist, journalist och författare, vill reda ut hur den våldsbejakande islamismen uppstod. I “Al-Qaidas krig, Historien bakom den islamistiska terrorismen” skriver han på ett lättillgängligt språk om politiska händelser som byggt upp frustration och hat mot västvärlden. Han låter också personer träda fram som drivit på rörelsen.
Usama bin Ladin, hjärnan bakom 11 september, publicerade...
LitteraturMagazinets recensent:
Anne-Charlotte Östman
En bladvändare om en kärnfamilj"
Lydia lever "det perfekta livet", i alla fall enligt hennes mamma. Hon har en framgångsrik och snygg man som hon älskar, och som älskar henne tillbaka. De bor i en fin lägenhet i Vasastan och har en tre månader gammal bebis, Lily. Problemet är bara att det inte är det livet Lydia vill leva.
Lily gråter och skriker, nästan dygnet runt. Mormor och farmor kommer med goda råd men är inte imponerade av Lydias prestationer. och ing...
LitteraturMagazinets recensent:
Sandra Sandström
Vibeke Olsson skriver vackert om att vara tagen i anspråk av livet"
Vibeke Olsson är en kristen arbetarförfattare. Nu avslutar hon sin berättelse om Bricken som kom som barn till Svartvik söder om Sundsvall. Hennes föräldrar hade under "storsvagåren" på 1860-talet sökt sin försörjning på sågverket. Det gick inte att överleva på jordbruket i Västerbotten.
Den åttonde volymen, "Stockens färd mot havet" blir en sammanfattning av Brickens liv. Hon har vid 75 &...
LitteraturMagazinets recensent:
Anne-Charlotte Östman
Det är glädje, mot bakgrund av en stor sorg"
Jackie Jakubowski var verksam som författare och journalist. Mellan 1980 och 2015 var han chefredaktör för kulturtidskriften Judisk Krönika. Efter att han diagnosticerats med en nedbrytande sjukdom gav han uppdraget till Lena Einhorn att skriva hans biografi.
Det har hon nu uppfyllt i romanform med “En låda apelsiner”. Det har blivit en finkänslig bok om Joachim eller Jasio, som han kallades innan han kom till Sverige, och hans far Stanisla...
LitteraturMagazinets recensent:
Anne-Charlotte Östman
En lättläst roman om levande landsbygd, frihet, och mod att leva efter sina egna premisser"
Spökskrivaren Ingrid flyttar till en liten by i Ångermanland när hon anställs för ett biografiprojekt. Johanna Wistrand, själv lektör och spökskrivare, debuterar med feelgoodromanen "Hitta Linnéa".
Den vresige gamle mannen Oskar som Ingrid ska intervjua bryr sig inte nämnvärt om biografin som hans son har beställt, utan anställer istället Ingrid för att spåra upp sin gamla ungdomskärlek Linn&eacu...
LitteraturMagazinets recensent:
Sandra Sandström
Det kan låta stort men det balanserar på gränsen till det banala"
Ett par veckor före Nobelprisutdelningen gav Norstedts ut ytterligare en titel av Annie Ernaux på svenska. Det är en nyutgåva av "Sinnenas tid” från 1993.
På en av omslagsflikarna hyllar förlaget Katja Waldén som översatt även andra betydande franska författare. Waldén gick bort 2009. En del av de böcker av Ernaux som ges ut på svenska nu är nyutgivna svenska tolkningar av Waldén. Andra ...
LitteraturMagazinets recensent:
Anne-Charlotte Östman
Det handlar om drömmar, mod och självständighet"
“En egen lön” av Maria Gustavsdotter utspelar sig på två tidsplan. Det ena börjar 1913, då Hillevi lämnar sitt föräldrahem och börjar arbeta som tvätterska på godset Tjolöholm. Det andra äger rum i början av 2020. Daphne, som bor i Lund, vill lyckas som fotograf men stoppas i sin karriär av pandemin. Hillevi har samma planer, då hon blivit insatt i fotograferandet av grevinnan på slotte...
LitteraturMagazinets recensent:
Anne-Charlotte Östman
Jag är full av beundran över redigeringsarbetet som bara lämnat det allra mest väsentliga"
Maria Dufva är kriminolog och författare. Tillsammans med barnmorskan Frida Garell har hon skrivit "Värsta bästa tonåren", en bok som tar upp allt från betyg till sexuella övergrepp.
"Värsta bästa tonåren" kan läsas från pärm till pärm eller användas som en uppslagsbok. Varje kapitel skulle kunnat vara hur långt som helst, jag är full av beundran över redigeringsarbetet som bara lämnat...
LitteraturMagazinets recensent:
Sandra Sandström
Äntligen får jag läsa en bok som innehållsmässigt passar mellanstadiet men som faktiskt känns som en riktig bok"
Det har blivit höstlov när Stella och John träffas igen på Smögen och den gamla kuskbostaden där de inrymt sin detektivbyrå pryds av jättepumpor. "Det spökar på Smögen" är tredje boken om Stella och John.
Halloween står för dörren och de vuxna i örådet på Smögen planerar en riktigt läskig spökvandring åt barnen. Stella och John får i uppdrag att dekorera de olika...
LitteraturMagazinets recensent:
Sandra Sandström
Henric Aryees fantastiska illustrationer är lika viktiga och bärande i den här berättelsen som teckningarna i en serietidning"
Zelda Falköga, porträtterad här ovan, är upptäcktsresande, författare och äventyrare i landet Glimeria. Zelda har skrivit fem tidigare böcker om Karma och Jonar och deras kamp mot Stendraken. Den första boken, "Klipptrollen", släpps som tv-serie på Viaplay i början av december.
"Ond magi" är första delen i Trollkarlens ö, ett helt nytt äventyr med Karma och Jonar. Allt borde ju vara frid och fröjd i...
LitteraturMagazinets recensent:
Sandra Sandström
En åldring, man eller kvinna, som är någorlunda frisk och har en hygglig ekonomi är underbart fri"
Sven-Eric Liedman har varit mycket framgångsrik som idéhistoriker. Han är fortfarande, 83 år gammal, verksam som författare och föreläsare. I hans bok om ålderdomen, “I november” möter vi en priviligierad äldre man. Han har också en hustru vid sin sida sedan 50 år tillbaka och en grupp om 20 barn, barnbarn och barnbarnsbarn, tillika många vänner.
I marknadsföringen av boken understryks att ...
LitteraturMagazinets recensent:
Anne-Charlotte Östman
När Luna hälsar på hör hon något annat än hundskall, hon hör nämligen ett spöke"
Lunas granne Wille har ingen superhörsel, men det behövs inte för att höra det nattliga oväsendet från källaren. "Spökmysteriet" av Sören Olsson, Leif Eriksson och Martin Svensson är den femte boken om Luna.
Den stackars hunden Ludde får skulden när Wille, hans storasyster Madde och deras pappor inte kan sova. Men när Luna hälsar på hör hon något annat än hundskall. Hon hör nämlige...
LitteraturMagazinets recensent:
Sandra Sandström
Trettonåringarna är betydligt mer intresserade av att lösa brottet än vad polisen är"
"Skymning" är första delen i en trilogi som ska utspela sig under ett enda höstlovsdygn i den lilla byn Tofstaholm. Reine Rosenberg har illustrerat.
Hedvig och Jakob var kompisar när de var små. Hedvig bor i Tofstaholm, precis som Jakobs faster, men Jakob har undvikit stället under de senaste två åren på grund av något som hände med Hedvig. Nu har han kommit tillbaka för att rida men genast träffar han på Hed...
LitteraturMagazinets recensent:
Sandra Sandström
Trots att både boken och alla huvudpersoner är ganska pretentiösa läser jag vidare med växande intresse "
Olivie Blake, pseudonym för Alexene Farol Follmuth, skriver science fiction för unga vuxna. Hennes senaste verk, det första som översatts till svenska, tillhör underkategorin dark academia.
Det är inte världsbygget som imponerar mest i denna tegelstensroman. Av allt att döma utspelar den sig här i vår värld, med skillnaden att det utöver helt vanliga ickemagiska människor finns både häxkonstnärer och ma...
LitteraturMagazinets recensent:
Sandra Sandström
Vad Mira än säger eller gör så blir det fel, både i stallet och i skolan där hon har svårt att koncentrera sig"
Sofie Sarenbrant, som skördat stora framgångar med sina deckare, barnboksdebuterar med en klassisk hästbok som riktar sig till barn i mellanstadieåldern.
Huvudpersonen Mira har ridit i fyra år på ridskolan, och med sina tretton år är hon äldst i sin grupp. Äldst, men långt ifrån bäst. Ridskoleläraren är otålig, hästarna vill inte samarbeta, och vad Mira än säger eller gör s&ari...
LitteraturMagazinets recensent:
Sandra Sandström
Hon var stark i sitt motto arbete och sanning men svag när det gällde tron på sitt författarskap"
Det har kommit en ny biografi över Victoria Benedictsson. Elisabeth Åsbrinks “Mitt stora vackra hat” lägger sig tätt intill objektets känslo- och tankeliv. Hon ger ingen entydig förklaring till Benedictssons självmord. Men hon ger läsaren ett bra underlag att dra sina egna slutsatser.
Författaren tog sitt liv, 38 år gammal, på ett hotellrum i Köpenhamn sommaren 1888. Det har förstås intresserat fors...
LitteraturMagazinets recensent:
Anne-Charlotte Östman
Till synes triviala bekymmer och småsegrar driver berättelsen framåt genom detaljerade miljöer och levande personporträtt, alltmedan mystiken växer och stämningen tätnar"
Året är 1904. Ruby May, dotter till en grönsakshandlare, har mot alla odds blivit barnsköterska. Stacey Halls bjuder men sin tredje roman på en stämningsfull tidsresa i översättning av Sara Jonasson.
Ruby May arbetar hårt, skickar halva sin lön hem till familjen i Birmingham, tar inte en enda dag ledigt och får lysande referenser av sin första familj när de emigrerar till Amerika.
Ruby behöver en ny tjä...
LitteraturMagazinets recensent:
Sandra Sandström
Ett intressant inslag är däremot den löpande diskussionen om kvinnors sexualitet"
När Jenny Rogneby började ge ut sina böcker om utredaren Leona utsåg jag henne till vår nya deckardrottning. Det var spännande och originella kriminalromaner med ovanliga brott och den kontroversiella Leona i centrum. Hon hade bredvid arbetet som polis planer för sitt eget liv som definitivt var på fel sida om lagen.
Efter fem Leona-deckare har författaren bytt spår. Huvudpersonen i nyutkomna “Medlaren” är Angela,...
LitteraturMagazinets recensent:
Anne-Charlotte Östman
Hennes livsuppgift är att assistera Vilhelm så han kan skapa stor konst"
Jag har de senaste åren haft nöjet att läsa flera betydande danska och norska författare. Den senaste i raden är dansken Jesper Wung-Sung med den finkänsliga romanen “Kvinna sedd bakifrån”, nu översatt till svenska. Kvinnan är Ida, maka till konstnären Vilhelm Hammershøi som levde 1864-1916.
“Kvinna sedd bakifrån” är titeln på en av Hammershøis tavlor som utgör omslaget til...
LitteraturMagazinets recensent:
Anne-Charlotte Östman
Allt var rent mellan honom och den unga"
Therese Bohman har visat sig vara en fin stockholmsskildrare i romanerna “Den andra kvinnan” och “Aftonland”. Också när jag läser hennes senaste, “Andromeda”, går tankarna till Hjalmar Söderberg. Bohmans prosa är stämningsfull med inslag av vemod. Och det är kring själens obotliga ensamhet som historien rör sig.
“Andromeda” består av två jag-berättelser. I del 1 fö...
LitteraturMagazinets recensent:
Anne-Charlotte Östman
när Emma och Adele kommer dit är paret som bor där spårlöst försvunna, bara deras femårige son Musse är hemma"
"Adele följer spåren" är den andra delen i Sanna Juhlins serie om Södervikens mysterier. Böckerna handlar om den australiensiska flickan Adele som tillbringar sommarlovet hos sin svenska faster Emma, som är amatördetektiv.
Adele har bott hos Emma i en vecka och redan varit med om ett spännande äventyr när hon en morgon väcks av en råtta. Det tvära uppvaknandet är bara det första märkliga som hä...
LitteraturMagazinets recensent:
Sandra Sandström
Bettys liv ser ut att bli en framgångssaga"
Katarina Widholms “Räkna hjärtslag” var en av fjolårets betydande romandebuter. I boken får vi göra bekantskap med den 17-åriga Betty som flyttar från Hudiksvall ner till Stockholm strax före andra världskrigets utbrott. Hon får plats som hembiträde hos en doktorsfamilj. Författaren beskriver på fin realistisk prosa de svåra moment som denna anställning medför. Hon ska motsvara kraven fr&ar...
LitteraturMagazinets recensent:
Anne-Charlotte Östman
Tron på det övernaturliga är ofta en ingrediens i isländska romaner och tv-serier"
Nu har jag kommit tillbaka till islänningen Arnaldur Indridason. “Ondskans ekon”, hans tredje bok med den pensionerade polisen Konrad, ges ut på svenska.
Tidigare har jag med stor spänning läst alla de romaner med kriminalinspektör Erlendur som inledde hans författarskap. Så kom en trilogi från andra världskriget, och då var inte Erlendur med. Jag blev besviken. Likadant i dag. Jag säger: Läs debuten “G...
LitteraturMagazinets recensent:
Anne-Charlotte Östman
Hon följde trenderna i tidens magasin och var själv kreativ"
“Ruths garderob. En modehistoria” av Ingela Bendt är en påkostad bok. Den har fint designade pärmar och innehåller många foton, både i svartvitt och i färg. Så handlar det också om författarens klädmedvetna mor Ruth.
Ruth, som föddes 1904, var gift med borgmästaren i Mjölby. Hon följde trenderna i tidens magasin och var själv kreativ. Hon köpte tyger, valde klänningsmodeller, s...
LitteraturMagazinets recensent:
Anne-Charlotte Östman
Martin Kellerman är en svensk serietecknare, främst känd för den självbiografiska serien "Rocky". Kellerman föddes i Växsjö men men har även bott i Norge. Då Kellerman var 13 flyttade familjen till Upplands Väsby utanför Stockholm.
Utgivning
av
Martin Kellerman
Under en krogsväng tillsammans med sina vänner fortsätter Rocky a...
av
Martin Kellerman
Martin Kellerman har ritat serien Rocky sedan 1998 och avhandlat ...
av
Martin Kellerman
När Martin Kellerman inte berättar om sin vardag genom serien Roc...
av
Martin Kellerman
Ur Martin Kellermans långa karriär med Rocky har vi plockat några...
av
Martin Kellerman
En Rocky-kortlek med figurerna ur serien som knekter, damer, kung...
av
Martin Kellerman
Rockys liv blir allt mer bekvämt, men inte mindre händelserikt. I...
av
Martin Kellerman
I den 25.e volymen av Rocky byter vi format och utförande på rock...
av
Martin Kellerman
I detta praktverk på 500 sidor har vi samlat allt Rocky-material ...
av
Martin Kellerman
Ur Martin Kellermans 15 år långa karriär med Rocky, har vi plocka...
av
Martin Kellerman
Martin Kellerman bemästrar twitter till fullo och producerar rege...
av
Martin Kellerman
Rockys singelliv tar nya vändningar när kompisen Igge skaffar kör...
av
Martin Kellerman
Ur Martin Kellermans 15 år långa karriär med Rocky, har vi plocka...
av
Martin Kellerman
Samlade sexserier ur de tjugotre tidigare publicerade Rocky-albumen. Om figuren Rockys utveckling på det sexuella planet.
av
Martin Kellerman
Rocky besitter en stor begåvning i att på ett roligt sätt behandl...
av
Martin Kellerman
En speciell presentbokslansering som skiljer sig från de ordinari...
av
Martin Kellerman
Martin Kellerman ritar en seriestripp om dagen. Han använder dett...
av
Martin Kellerman
När den tecknade seriens strippformat en gång skapades gjordes de...
av
Martin Kellerman
Almanacka med Martin Kellermans Rocky som pryder väggen hela 2011...
av
Martin Kellerman
I denna, den artonde samlingsboken med Rocky, blir det humor på i...
av
Martin Kellerman
Frågan är om man inte kan räkna Rocky till den främsta svenska te...
LitteraturMagazinet recenserar
Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser
av Kritika Gupta
Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina
av Simon Shuster
Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022
av Wilhelm Agrell
Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak
av Margit Silberstein
Recension: Tors vrede
av Elvira Birgitta Holm
|
|