Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Köksräddaren" av Nina Yunkers? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Köksräddaren

Av Nina Yunkers

Bok-
presentation:
Köksräddaren
Författar-
presentation:
Nina Yunkers
Formgivare: Gomez Villuendas


Kokböcker i all ära, men det är mycket man inte hittar där: Vad gör man när majonnäsen skär sig eller såsen bränns vid? Vadgör man med knäckebröd som mjuknat och hur tillagar man bäst en stek? Hur avgör man ifall avokadon är mogen och äggen färska? Eller hur många personer en flaska champagne räcker till för den delen?
I Köksräddaren hittar du goda råd och tips om det mesta som har med mat och matlagning att göra. Här finns mycket att hämta för både nybörjaren i köket och för den mer rutinerade. Visste du till exempel att äggvitor som stått i kylen några dagar går lättare att vispa? Eller att kletiga dadlar blir lättare att sära på om de först värms i ugnen?
Författaren Nina Yunkers delar med sig av egna och andras erfarenheter, bland annat i SOS-avsnitten som innehåller lösningar på akuta köksproblem: vad man gör då fiskfärsen är på väg att skära sig, grönsakerna kokat sönder eller soppan blivit för salt. Eller när spaghettin är klar och gästerna inte har kommit!
Ur innehållet:
Handla rätt–råd om inköp av matvaror
Hur mycket? – hjälp att beräkna mängderna rätt så att gästerna slipper gå hungriga från matbordet
Matnyttigt – hur man får en terrin med gelé att hålla ihop, mått och vikt för olika råvaror
Förvaring–hur länge olika varor håller sig och hur de bäst förvaras
Desserter–med en rad förslag till goda och snabblagade efterrätter
Tulipanaros–hur man gör en marsipanros eller vackra servettbrytningar
Köksfranska–förklaringar av matlagningstermer

Utgåvor

Kartonnage
Förlag: Bokförlaget DN
Lagerstatus: Definitivt slut


Kokböcker i all ära, men det är mycket man inte hittar där: Vad gör man när majonnäsen skär sig eller såsen bränns vid? Vadgör man med knäckebröd som mjuknat och hur tillagar man bäst en stek? Hur avgör man ifall avokadon är mogen och äggen färska?
I Köksräddarenhittar du goda råd och tips om det mesta som har med mat och matlagning att göra. Här finns mycket att hämta för både nybörjaren i köket och för den mer rutinerade. Visste du till exempel att äggvitor som stått i kylen några dagar går lättare att vispa? Eller att kletiga dadlar blir lättare att sära på om de först värms i ugnen?
Författaren Nina Yunkers delar med sig av egna och andras erfarenheter, bland annat i SOS-avsnitten som innehåller lösningar på akuta köksproblem: vad man gör då fiskfärsen är på väg att skära sig, grönsakerna kokat sönder eller soppan blivit för salt. Eller när spaghettin är klar och gästerna inte har kommit!


Kokböcker i all ära, men det är mycket man inte hittar där: Vad gör man när majonnäsen skär sig eller såsen bränns vid? Vadgör man med knäckebröd som mjuknat och hur tillagar man bäst en stek? Hur avgör man ifall avokadon är mogen och äggen färska? Eller hur många personer en flaska champagne räcker till för den delen?
I Köksräddaren hittar du goda råd och tips om det mesta som har med mat och matlagning att göra. Här finns mycket att hämta för både nybörjaren i köket och för den mer rutinerade. Visste du till exempel att äggvitor som stått i kylen några dagar går lättare att vispa? Eller att kletiga dadlar blir lättare att sära på om de först värms i ugnen?
Författaren Nina Yunkers delar med sig av egna och andras erfarenheter, bland annat i SOS-avsnitten som innehåller lösningar på akuta köksproblem: vad man gör då fiskfärsen är på väg att skära sig, grönsakerna kokat sönder eller soppan blivit för salt. Eller när spaghettin är klar och gästerna inte har kommit!


Ur innehållet:
Handla rätt–råd om inköp av matvaror
Hur mycket? – hjälp att beräkna mängderna rätt så att gästerna slipper gå hungriga från matbordet
Matnyttigt – hur man får en terrin med gelé att hålla ihop, mått och vikt för olika råvaror
Förvaring–hur länge olika varor håller sig och hur de bäst förvaras
Desserter–med en rad förslag till goda och snabblagade efterrätter
Tulipanaros–hur man gör en marsipanros eller vackra servettbrytningar
Köksfranska–förklaringar av matlagningstermer



Utgivningsdatum: 20050308
9789175885537

Bok: 26037

Anmäl textfel

Utgivning

Goda råd

av Nina Yunkers
Nina Yunkers samlade råd har blivit en räddare i nöden och det me...

Mera av Ninas bästa råd: Tips och knep som underlättar vardagslivet. Nu med ännu fler Goda råd

av Nina Yunkers
Goda råd och tips har Nina Yunkers länge kunnat glädja oss med i ...

Köksräddaren

av Nina Yunkers
Kokböcker i all ära, men det är mycket man inte hittar där: Vad g...

Ninas bästa råd

av Nina Yunkers
Goda råd för allaFläckar på mattan? Myror i rabatten? Skoskav? In...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

En mörk anklagelseskrift

Recension: En annan Doktor Glas av Malin Lindroth

Inte den bladvändare jag väntat mig

Recension: Rädslans labyrint av Anna Jansson

En episk släktsaga

Recension: Sveasagorna av Linus de Faire

En i bästa mening realistisk roman

Recension: Pizzeria Roma av Elin Persson

Nu framträder de ömmaste orden

Recension: Förbindelsen : Marie-Antoinette och Axel von Fersen av Kristina Ekero Eriksson

Ett viktigt vittnesmål

Recension: Bortgift mot min vilja av Hanna Saadi

Spännande som en thriller

Recension: Sanning, lögn och konsekvens av Maria Adolfsson

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2