Paul grillar av Paul Svensson - LitteraturMagazinet

 Glansholms Bokhandel & Antikvariat 
Paul grillar - Inbunden
Finns i lager, 151 kr
 Information från förlaget 

Paul grillar

Av Paul Svensson

Bok-
presentation:
Paul grillar
Författar-
presentation:
Paul Svensson
Inbunden
Finns i lager, 151 kr

Det sägs att människor på alla håll i världen föredrar att äta sin mat grillad. Att tillaga mat ute, med hjälp av glöd och eld, är själva ursprungsmetoden. Lägg därtill en kock med bakgrund på stjärnkrogar som Bon Lloc och F12 och plötsligt befinner du dig i himmelriket!

Att laga mat utomhus möjliggör nya tekniker, andra värmekällor som skapar den oförglömliga, intensiva karaktär som smaken av eld kan ge. Grillen är inte bara ett galler med glöd, det är en rök, en ugn och en spis, och i princip kan man laga all mat utomhus.
Grönsaker, som purjolökar, får ligga tills de svartnar, skalas, klyvs och fylls med getost och doftande lavendel, sparris rågrillas och serveras med mustig pesto, potatis bakas på upphettade stenar bland glöden.
Kött och fisk förstås, men på ett sätt som vi aldrig grillat förut: saftig hjortstek täcks med saltdeg och bakas långsamt under lock, lammfärskebaben låter fräschören från citrus samsas med karaktärsfulla kryddor som spiskummin, bläckfisk fylls med fiskfärs, körvel och chili, gösen bakas med enris inlindad i tidningar direkt på glöden - färdiglagad och perfekt att äta när papperet brunnit upp.
Även tillbehör som foccacia och pitabröd får en helt annan karaktär när de bakats i grillen - ett mjukt och smakrikt innanmäte omgivet av knaprig skorpa med tydlig vedugnssmak.
Till efterrätt en kryddgrillad ananas med rosépeppar, citron- och marängtarte eller smulpaj, praktisk att förbereda och ta med i portionsformar - allt med den extra krydda som äkta glöd ger.

Har man redan bestämt sig för en huvudråvara finns här recept på mängder av marinader, såser, rubs och kryddblandningar att förgylla dem med. Därutöver en utrustningsguide och en teknik- respektive råvaruskola.
Boken ska självklart fungera som ett konkret hjälpmedel, men lika mycket inspirera till egna initiativ. Och framför allt förmedla tjusningen i att kunna behärska eld och glöd.

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Norstedts
Lagerstatus: Definitivt slut

Paul Svensson är en av Sveriges främsta kockar med över ett decenniums erfarenhet som kreativ ledare för toppkrogar som Bon Lloc och F12. Här bjuder han på ett 60-tal grillrecept av världsklass, ett 40-tal marinader, såser, rubs och kryddblandningar till kött, fisk, fågel och grönsaker, plus en utrustningsguide, teknik- och råvaruskola. Allt genomsyrat av tjusningen i att kunna behärska eld och glöd.

"Grillen är inte bara ett galler med glöd - det är en rök, en ugn och en spis som skapar den intensiva karaktär som smaken av eld kan ge. All mat går att laga utomhus: kött, fisk, fågel, grönsaker, soppor, bröd och efterrätter, och allt får den extra krydda som äkta glöd ger."

Utgivningsdatum: 20100329
9789113024028

Inbunden
Förlag: Norstedts
Lagerstatus: Finns i lager
Utgivningsdatum: 20170306
9789113076645

Bok: 9419

Anmäl textfel

Utgivning

Pauls kök : en grönare matfilosofi

av Paul Svensson
"Jag gillar enkel och naturlig mat - det som i själva verket är g...

Paul grillar

av Paul Svensson
Paul Svensson är en av Sveriges främsta kockar med över ett decen...
Inbunden, Finns i lager, 151 kr

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

En angelägen bok om postcovid

Recension: Jag är inte här, det här händer inte av Annah Björk

Vägen till 11 september

Recension: Al-Qaidas krig : Historien bakom den islamistiska terrorismen av Jens Nordqvist

När det lätta inte är det rätta

Recension: Ett bloss i Barcelona av Malin Letser

Gripande slut på Bricken-serien

Recension: Stockens färd mot havet av Vibeke Olsson

Judisk pojke och hans far i efterkrigstidens Polen

Recension: En låda apelsiner av Lena Einhorn

Bland släktfejder och familjehemligheter

Recension: Hitta Linnéa av Johanna Wistrand

En entimmesbok om passion

Recension: Sinnenas tid av Annie Ernaux

Om ett yrkesval att kämpa för

Recension: En egen lön av Maria Gustavsdotter

En modern tonårsbok för alla

Recension: Värsta bästa tonåren av Maria Dufva

Fullt upp på detektivbyrån

Recension: Det spökar på Smögen av Anna Ihrén
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB