Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Dödlig Gastronomi" av Carl-Jan Granqvist? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Dödlig Gastronomi

Av Carl-Jan Granqvist, Stefan Hedlund

Bok-
presentation:
Dödlig Gastronomi
Författar-
presentation:
Carl-Jan Granqvist

Dödlig gastronomi

En kriminalroman som handlar lika mycket om

den goda maten som drycken.

av Stefan Hedlund & Carl Jan Granqvist

Pulsen slog som ravemusik, synfältet smalnade av och psykedeliska mönster spred sig över näthinnan när han på motsatta sidan bordet såg hur presidentens ansikte växlade mellan grönt och gult och rött, som en ljussignal vid övergången mellan liv och död innan ryssen stöp rakt ner i tallriken vars oätna quenell geggade fast sig vid pannan på honom.

Ryske presidenten giftmördas under en kungamiddag på Operakällaren.

Entré

Ostron fin de clair au naturell, med tillbehör

Förrätt

Queneller på isgädda och färs av ostron. Vitvinssås. Julienne på rotselleri, palsternacka, purjolök och morot. Smörfräst bladspenat.

Huvudrätt

Stuvad lake, med sås på vitt vin, forellrom och gräslök. Pressad potatis.

Dessert

Cointreau sufflé

Kändiskrögaren Carl Johan Granstam med sin besatthet för livets goda: konsten och kulturen, smaker och dofter och aromer, vällagad mat och väl lagrade drycker förvandlas till en osannolik anförare i jakten på de fanatiska förövarna, mellan Grythyttan och Rom, Florens och Paris.

En svindlande färd som går i Dantes Gudomliga spår, som ledtrådas av Nostra­damus profetior, Uppenbarelseboken och Machiavellis management-­filosofier. Där de gastronomiska äventyren avlöser de kriminologiska mot gåtans märkliga upplösning.

En sanslös skröna och härligt långkok där Gastronomiska Akademins ledamöter med kung Carl Gustav i spetsen står för huvudingredienserna. Och där anrättningen kryddas av svenska och internationella toppolitikers mustiga medverkan, bjuds vi en lika välsmakande som lustfylld och spännande meny.

Med klingande glas och gåtfulla Da Vincikoder.

Bon appetit!

Om författarna:

Stefan Hedlund skrev tillsammans med retorikprofessor Kurt Johannesson boken Marknadsretorik som blev Årets Marknadsföringsbok 1993. Stefan är en av våra mesta tal- och spökskrivare, retorikföreläsare, kris- och managementkonsult. Han är också civilingenjör med bakgrund i såväl innovationsteknik och teknisk problemlösning, som utveckling av retorikmässiga koncept. Medförfattare till boken Carl Jans Klassiker.

Allas vår livsnjutare Carl Jan Granqvist fick inte bara liv i Grythyttans Gästgiveri

på 1970-talet och som han utvecklade till kulinarisk vallfartsort han är också en av initiativtagarna till Restauranghögskolan på samma ort, under Örebro Universitet. Han blev Carl Jan med svenska folket i slutet på 1980-talet, när han tillsammans med Christian Gröntoft skrev Första Vinboken och levererade vinprovningar under TV-serien Levande livet. Medlem i Gastronomiska Akademien sedan 1997. Författare till Carl Jans klassiker - mer än en kokbok.

Utgåvor

Inbunden
Förlag: EA Förlag
Lagerstatus: Utkommer ej
Utgivningsdatum: 20150827
9789187519505

Bok: 256523

Anmäl textfel

Utgivning - andra språk

Swedish culinary classics : recipes with history and originality (jpn)

av Carl-Jan Granqvist
Sweden's best culinary treasures have always come from the forest...

Swedish culinary classics : recipes with history and originality (rus)

av Carl-Jan Granqvist
Sweden's best culinary treasures have always come from the forest...

Clásicos de la cocina Sueca : recetas llenas de historia y originalidad (spa)

av Carl-Jan Granqvist
Sweden's best culinary treasures have always come from the forest...

Klassiker der schwedischen Küche (ger)

av Carl-Jan Granqvist
Sweden's best culinary treasures have always come from the forest...

Classiques de la cuisine suédoise : recettes traditionnelles et originales (fre)

av Carl-Jan Granqvist
Sweden's best culinary treasures have always come from the forest...

Swedish culinary classics : recipes with history and originality (eng)

av Carl-Jan Granqvist
Sweden's best culinary treasures have always come from the forest...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Trevlig att läsa men ingen bladvändare

Recension: Det finmaskiga nätet av Håkan Nesser

Avslutande delen av en hyllad vikingaserie

Recension: Spjutdansare av Agneta Arnesson Westerdahl

En mörk anklagelseskrift

Recension: En annan Doktor Glas av Malin Lindroth

Inte den bladvändare jag väntat mig

Recension: Rädslans labyrint av Anna Jansson

En episk släktsaga

Recension: Sveasagorna av Linus de Faire

En i bästa mening realistisk roman

Recension: Pizzeria Roma av Elin Persson

Nu framträder de ömmaste orden

Recension: Förbindelsen : Marie-Antoinette och Axel von Fersen av Kristina Ekero Eriksson

Ett viktigt vittnesmål

Recension: Bortgift mot min vilja av Hanna Saadi

Spännande som en thriller

Recension: Sanning, lögn och konsekvens av Maria Adolfsson

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2