Glansholms Bokhandel & Antikvariat 
Grilla som proffsen! - Danskt band
Finns i lager, 96 kr
 Information från förlaget 

Grilla som proffsen!

Av Jonas Borssén

Bok-
presentation:
Grilla som proffsen!
Författar-
presentation:
Jonas Borssén
Danskt band
Finns i lager, 96 kr

Känslan för grillning och måltiden kan inte överskattas, den är helt enkelt en del av utvecklingsläran. Därför är det dags att ta examen i grillandets ädla konst och njuta av bokens tre hörnpelare i världens populäraste matlagningsform: Grillat, BBQ och asado.

Att grilla är ett sätt att både förädla och civilisera råvaran och ätandet. Maten, tillagad med värme, blev på samma gång mer smaklig, lättsmält och näringsrik. Grundpelarna som tas upp är: grillat (tillagning med mycket stark och direkt glödvärme), BBQ (tillagning med svag och indirekt glödvärme samt med rökved) och asado (helgrillat lamm, spädgris, vildsvin med mera på spett eller liknande). Dessa tre stilar är det akademiska fundamentet för all tillagning över eld. Och nu är det upprop i grillskolan!

Du kommer att lära dig allt om det som oftast går under rubriken grillning. Föreställ dig perfekt grillglöd, ett rent grillgaller, välkryddade köttbitar, glaze, de rätta redskapen, sallad och tillbehör på matbordet. Då har du lärt dig grunderna för en storartad måltid. Lägg till läran om rökved, grillkol och briketter, hur du gör upp eld och stämmer av värmen samt vad som utmärker olika grillar. Runda av studierna med vilka råvaror som krävs, marinad kontra kryddblandning, köttets innertemperatur och vilotid så blir du en fullfjädrad grillmästare.

Boken bjuder på 150 recept, allt från sommarens godaste grillade blåmusslor till barbecuegrillad lax som kyssts av rökaromen. Prova också den underbara kombinationen av grillad endivesallat med gorgonzola, honung och valnötter eller något så enkelt som grillad färskpotatis med olivcrème. Köttälskaren får sina lustar tillfredställda av saftig och mör entrecôte, revbensspjäll och lammkotletter. Lika förföriskt god är brasiliansk picanha och en rad andra styckningsdetaljer. Vegetarianer, och alla andra för den delen, kan festa på bland annat svampburgare med mandel och spenat, grillad sparris eller frasiga quesadillas med taleggio, aprikos och kapris. För att inte tala om eldprovet, helgrillat lamm och spädgris samt Jonas berömda porchetta. Samtidigt får grillade bröd, frukter och grönsaker smaka på träkolsaromen. Glazer, smaskiga såser och sallader samt förföriskt goda grilldesserter fulländar din utbildning i grillat, BBQ och asado.

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Norstedts
Lagerstatus: Definitivt slut

Känslan för grillning och måltiden kan inte överskattas, den är helt enkelt en del av utvecklingsläran. Därför är dags att ta examen i grillandets ädla konst. I den här boken samlas de tre hörnpelarna i världens populäraste matlagningsform: GRILLAT, BBQ & ASADO.

Känslan för grillning och måltiden kan inte överskattas, den är helt enkelt en del av utvecklingsläran. Därför är det dags att ta examen i grillandets ädla konst och njuta av bokens tre hörnpelare i världens populäraste matlagningsform: Grillat, BBQ och asado.

Att grilla är ett sätt att både förädla och civilisera råvaran och ätandet. Maten, tillagad med värme, blev på samma gång mer smaklig, lättsmält och näringsrik. Grundpelarna som tas upp är: grillat (tillagning med mycket stark och direkt glödvärme), BBQ (tillagning med svag och indirekt glödvärme samt med rökved) och asado (helgrillat lamm, spädgris, vildsvin med mera på spett eller liknande). Dessa tre stilar är det akademiska fundamentet för all tillagning över eld. Och nu är det upprop i grillskolan!

Du kommer att lära dig allt om det som oftast går under rubriken grillning. Föreställ dig perfekt grillglöd, ett rent grillgaller, välkryddade köttbitar, glaze, de rätta redskapen, sallad och tillbehör på matbordet. Då har du lärt dig grunderna för en storartad måltid. Lägg till läran om rökved, grillkol och briketter, hur du gör upp eld och stämmer av värmen samt vad som utmärker olika grillar. Runda av studierna med vilka råvaror som krävs, marinad kontra kryddblandning, köttets innertemperatur och vilotid så blir du en fullfjädrad grillmästare.

Boken bjuder på 150 recept, allt från sommarens godaste grillade blåmusslor till barbecuegrillad lax som kyssts av rökaromen. Prova också den underbara kombinationen av grillad endivesallat med gorgonzola, honung och valnötter eller något så enkelt som grillad färskpotatis med olivcrème. Köttälskaren får sina lustar tillfredställda av saftig och mör entrecôte, revbensspjäll och lammkotletter. Lika förföriskt god är brasiliansk picanha och en rad andra styckningsdetaljer. Vegetarianer, och alla andra för den delen, kan festa på bland annat svampburgare med mandel och spenat, grillad sparris eller frasiga quesadillas med taleggio, aprikos och kapris. För att inte tala om eldprovet, helgrillat lamm och spädgris samt Jonas berömda porchetta. Samtidigt får grillade bröd, frukter och grönsaker smaka på träkolsaromen. Glazer, smaskiga såser och sallader samt förföriskt goda grilldesserter fulländar din utbildning i grillat, BBQ och asado.

Utgivningsdatum: 20110331
9789113032726

Danskt band
Förlag: Norstedts
Lagerstatus: Finns i lager

Lagom till grillsäsongen finns nu den oumbärliga och uppdaterade Grilla som proffsen! i plånboks- och köksvänligt smartformat!

Att grilla rätt är en konst och inte detsamma som att slänga en köttbit på gasolgrillen. För att höja säsongens smakupplevelser och slå grannarna med häpnad är det dags att ta examen i grillandets ädla konst och njuta av bokens tre hörnpelare: grillat (tillagning med mycket stark och direkt glödvärme), BBQ (tillagning med svag och indirekt glödvärme samt med rökved) och asado (helgrillat lamm, spädgris, vildsvin med mera på spett eller liknande). Dessa tre stilar är fundamentet för all tillagning över eld.

Boken bjuder på 150 recept, allt från sommarens godaste grillade blåmusslor till barbecuegrillad lax som kyssts av rökaromen. Prova också den underbara kombinationen av grillad endivesallat med gorgonzola, honung och valnötter eller något så enkelt som grillad färskpotatis med olivcrème. Köttälskaren får sina lustar tillfredställda av saftig och mör entrecôte, revbensspjäll och lammkotletter. Lika förföriskt god är brasiliansk picanha och en rad andra styckningsdetaljer. Vegetarianer, och alla andra för den delen, kan festa på bland annat svampburgare med mandel och spenat, grillad sparris eller frasiga quesadillas med taleggio, aprikos och kapris. För att inte tala om eldprovet, helgrillat lamm och spädgris samt Jonas berömda porchetta. Samtidigt får grillade bröd, frukter och grönsaker smaka på träkolsaromen. Glazer, smaskiga såser och sallader samt förföriskt goda grilldesserter fulländar din utbildning i grillat, BBQ och asado.

Lagom till grillsäsongen finns nu den oumbärliga och uppdaterade Grilla som proffsen! i plånboks- och köksvänligt smartformat!

Att grilla rätt är en konst och inte detsamma som att slänga en köttbit på gasolgrillen. För att höja säsongens smakupplevelser och slå grannarna med häpnad är det dags att ta examen i grillandets ädla konst och njuta av bokens tre hörnpelare: grillat (tillagning med mycket stark och direkt glödvärme), BBQ (tillagning med svag och indirekt glödvärme samt med rökved) och asado (helgrillat lamm, spädgris, vildsvin med mera på spett eller liknande). Dessa tre stilar är fundamentet för all tillagning över eld.

Boken bjuder på 150 recept, allt från sommarens godaste grillade blåmusslor till barbecuegrillad lax som kyssts av rökaromen. Prova också den underbara kombinationen av grillad endivesallat med gorgonzola, honung och valnötter eller något så enkelt som grillad färskpotatis med olivcrème. Köttälskaren får sina lustar tillfredställda av saftig och mör entrecôte, revbensspjäll och lammkotletter. Lika förföriskt god är brasiliansk picanha och en rad andra styckningsdetaljer. Vegetarianer, och alla andra för den delen, kan festa på bland annat svampburgare med mandel och spenat, grillad sparris eller frasiga quesadillas med taleggio, aprikos och kapris. För att inte tala om eldprovet, helgrillat lamm och spädgris samt Jonas berömda porchetta. Samtidigt får grillade bröd, frukter och grönsaker smaka på träkolsaromen. Glazer, smaskiga såser och sallader samt förföriskt goda grilldesserter fulländar din utbildning i grillat, BBQ och asado.

Utgivningsdatum: 20140401
9789113058580

Bok: 10723

Anmäl textfel

Utgivning

Het Mat : coola Drycker

av Jonas Borssén
Vin till Texas Chili? Vad dricker man till ceviche, vindaloo och ...
Inbunden, Finns i lager, 136 kr

Grilla som proffsen!

av Jonas Borssén
Känslan för grillning och måltiden kan inte överskattas, den är h...
Danskt band, Finns i lager, 96 kr

Eat the meat

av Jonas Borssén
Äntligen! Eat The Meat är boken som innehåller allt du behöver ve...

Killen vid grillen : Borssén brassar på igen

av Jonas Borssén
Jonas Borssén är känd som den ?heta matens mästare?. I sin nya bo...

Allt i ett : gott, lätt, hett i gryta, wok, panna...

av Jonas Borssén
Recept som är enkla att laga - för vardag och fest. Här hamnar al...

Eat the heat : kokboken som skjuter skarpt med chilepeppar

av Jonas Borssén
Eat the heat utkom första gången 1996 och var med att sprida värl...

Frukost och brunch

av Jonas Borssén
Allt från traditionella och nyskapade frukostbröd till heta äggrä...

Het trädgård - odling och recept

av Jonas Borssén
Ett helt växthus fyllt med chilepeppar i olika färg och form. Dof...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Avslutande delen av en hyllad vikingaserie

Recension: Spjutdansare av Agneta Arnesson Westerdahl

En mörk anklagelseskrift

Recension: En annan Doktor Glas av Malin Lindroth

Inte den bladvändare jag väntat mig

Recension: Rädslans labyrint av Anna Jansson

En episk släktsaga

Recension: Sveasagorna av Linus de Faire

En i bästa mening realistisk roman

Recension: Pizzeria Roma av Elin Persson

Nu framträder de ömmaste orden

Recension: Förbindelsen : Marie-Antoinette och Axel von Fersen av Kristina Ekero Eriksson

Ett viktigt vittnesmål

Recension: Bortgift mot min vilja av Hanna Saadi

Spännande som en thriller

Recension: Sanning, lögn och konsekvens av Maria Adolfsson

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2