Glansholms Bokhandel & Antikvariat 
Het Mat : coola Drycker - Inbunden
Finns i lager, 136 kr
 Information från förlaget 

Het Mat : coola Drycker

Av Jonas Borssén, Michael Jamais

Bok-
presentation:
Het Mat : coola Drycker
Författar-
presentation:
Jonas Borssén
Inbunden
Finns i lager, 136 kr

Vin till Texas Chili? Vad dricker man till ceviche, vindaloo och en kinesisk wokgryta? Het Mat, Coola Drycker är boken för dig som gillar kryddstark mat och goda drycker därtill. Lär dig använda chilepeppar i maten och kombinera dina kryddiga anrättningar med drycker som förgyller måltiden. Under flera års tid har Jonas

Borssén och Michel Jamais inspirerat mat- och dryckesintresserade personer runt om i landet med kursen Hot Food, Cool Wines.

I den här boken har de samlat sina bästa recept och godaste erfarenheter av drycker. Lär av två heta herrar som frikostigt delar med sig av kunskapen kring chilepeppar, drycker och om hur smaksinnet och våra känselsinnen fungerar. Det är avgörande kunskaper för att du ska förstå hur heta smaker bäst kombineras med vin, öl, cider eller te och juicer.

Jonas Borssén är Sveriges hetaste kock. Intresset för chilepeppar och heta smaker föddes i början av 1980-talet. Sedan dess har han specialiserat sig på het mat med chilefrukter från hela världen. All kunskap

och god mat har han samlat i flera mycket uppskattade böcker om mat med chilepeppar och andra kryddor. Jonas har också ett stort intresse för vin och en god smak för vin till het mat.

Michel Jamais har en lika lång bakgrund inom svensk restaurang- ochdryckesbransch. Som både kock och sommelier har han skaffat sig en unik kunskap inom den alltmer efterfrågade konsten att kombinera mat

och dryck. I 15 år har Michel haft tusentals föreläsningar och skrivit fleraböcker inom ämnet.

KAPITELRUBRIKER:

Chilepeppar

Vad är chilepeppar?

Olika typer av chilepeppar het, hetare, hetast!

Att arbeta med chilepeppar i matlagning

Sinnlig känsla för smaker och dofter

Fräscht, syrligt eller för surt?

Den ljuva sötman

Aptitretande sälta

Bittra erfarenheter

Smakcharmören umami

Känsliga känselsinnen

Med näsa för dofter

Den nyanserade drycken

Bland lättviktare och tungviktare

Fruktighet, brödig malt och annan sötma

Den livgivande syran

Bitter struktur

Förföriska dofter

Vad är det vi äter?

Smakrikedom och tillagningsmetod

De dominerande råvarorna och smakerna

Hetta och eld utan lågor

Krämigt och fett

Ibland blir det lite bråkigt

Coola drycker till maten

Allt smakar inte alltid lika

Balanskonst, kontraster och spegelbilder

Vikten av att smaksätta maten

Smaknyckel

Tio coola drycker till den heta kocken

16 heta rätter, 16 coola drycker

Sex heta tillbehör

Njut fullt ut av drycken

Serveringstemperaturer

Låt vinet andas

Det rätta glaset

Hoppsan, det blev visst lite kvar!

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Grenadine
Lagerstatus: Finns i lager

Vin till Texas Chili? Vad dricker man till ceviche, vindaloo och en kinesisk wokgryta? Het Mat, Coola Drycker är boken för dig som gillar kryddstark mat och goda drycker därtill. Lär dig använda chilipeppar i maten och kombinera dina kryddiga anrättningar med drycker som förgyller måltiden. Under flera års tid har Jonas

Borssén och Michel Jamais inspirerat mat- och dryckesintresserade personer runt om i landet med kursen Hot Food, Cool Wines.

I den här boken har de samlat sina bästa recept och godaste erfarenheter av drycker. Lär av två heta herrar som frikostigt delar med sig av kunskapen kring chilepeppar, drycker och om hur smaksinnet och våra känselsinnen fungerar. Det är avgörande kunskaper för att du ska förstå hur heta smaker bäst kombineras med vin, öl, cider eller te och juicer.

Utgivningsdatum: 20080916
9789185329786

Bok: 155831

Anmäl textfel

Utgivning

Het Mat : coola Drycker

av Jonas Borssén
Vin till Texas Chili? Vad dricker man till ceviche, vindaloo och ...
Inbunden, Finns i lager, 136 kr

Grilla som proffsen!

av Jonas Borssén
Känslan för grillning och måltiden kan inte överskattas, den är h...
Danskt band, Finns i lager, 96 kr

Eat the meat

av Jonas Borssén
Äntligen! Eat The Meat är boken som innehåller allt du behöver ve...

Killen vid grillen : Borssén brassar på igen

av Jonas Borssén
Jonas Borssén är känd som den ?heta matens mästare?. I sin nya bo...

Allt i ett : gott, lätt, hett i gryta, wok, panna...

av Jonas Borssén
Recept som är enkla att laga - för vardag och fest. Här hamnar al...

Eat the heat : kokboken som skjuter skarpt med chilepeppar

av Jonas Borssén
Eat the heat utkom första gången 1996 och var med att sprida värl...

Frukost och brunch

av Jonas Borssén
Allt från traditionella och nyskapade frukostbröd till heta äggrä...

Het trädgård - odling och recept

av Jonas Borssén
Ett helt växthus fyllt med chilepeppar i olika färg och form. Dof...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Avslutande delen av en hyllad vikingaserie

Recension: Spjutdansare av Agneta Arnesson Westerdahl

En mörk anklagelseskrift

Recension: En annan Doktor Glas av Malin Lindroth

Inte den bladvändare jag väntat mig

Recension: Rädslans labyrint av Anna Jansson

En episk släktsaga

Recension: Sveasagorna av Linus de Faire

En i bästa mening realistisk roman

Recension: Pizzeria Roma av Elin Persson

Nu framträder de ömmaste orden

Recension: Förbindelsen : Marie-Antoinette och Axel von Fersen av Kristina Ekero Eriksson

Ett viktigt vittnesmål

Recension: Bortgift mot min vilja av Hanna Saadi

Spännande som en thriller

Recension: Sanning, lögn och konsekvens av Maria Adolfsson

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2